Pro maximální zážitek z webu otočte telefon vertikálně.
2023
|
Dunajovský vlašák
collection

Dunajovský vlašák

pozdní sběr

suché

Zimní vrch + Plotny

Ryzlink vlašský s typickou odrůdovou aromatikou a komplexním patrem s dlouhotrvající slaně-minerální dochutí.

Vyprodáno

Ocenění

Gold Prague Wine Trophy

Analytické vlastnosti

druh ležácké nádoby
nerezová nádoba
+
datum lahvování
5.4.2024
zbytkový cukr
4.4
g/l
kyselina
6.7
g/l
extrakt
20.6
g/l
alkohol
12.5
%

Charakterové & senzorické vlastnosti

vzhled
Světle zeleno-žlutá barva.
nos
Nos vína je čistý a přímý s odrůdově typickou aromatikou s projevem vyzrálého jádrového ovoce, kandovaného ovoce, sušené citrusové kůry a dotekem lučního medu.
patro
Patro vína je suché a přímé se šťavnatou a osvěžující citrusovou kyselinou, vyzrálým ovocným projevem s lehkými tóny pražených lískových ořechů a dlouhotrvající citrusovou a slaně-minerální dochutí.
celkový dojem
Ryzlink vlašský s typickou odrůdovou aromatikou a komplexním patrem s dlouhotrvající slaně-minerální dochutí.
doporučení k jídlu
K běžnému pití a degustaci, k sladkovodním i mořským rybám a plodům moře, kvalitním těstovinám a měkkým nezrajícím sýrům.
teplota podávání
12-13
° C
archivace
Do 4-5 let.

Původ hroznu

nadmořská výška
221
n. m. n.
expozice
jižní
obec
Dolní Dunajovice
viniční trat
Zimní vrch + Plotny
stáří vinice
rok výsadby 2000
druh půdy/podloží
hlinité spraše a předkvartérní štěrky nekarbonátové
datum sběru
9.10.2023
cukernatost při sběru
21.8
° ČNM

O viniční trati vína

No items found.
No items found.
2019
This is some text

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and content.

2019
This is some text

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and content.

2019
This is some text

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and content.

2019
This is some text

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and content.