Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s ukládáním všech souborů cookie do vašeho zařízení za účelem zlepšení navigace na webu, analýzy používání webu a podpory našich marketingových aktivit. Více informací o cookies.
Kliknutím na tlačítko "Přijmout všechny" souhlasíte s ukládáním souborů cookie do vašeho zařízení za účelem zlepšení navigace na webu, analýzy používání webu a podpory našich marketingových aktivit. Více informací
Klasická vína vinařství, která tvoří až 60% celkové produkce. Jde o suchá, polosuchá i polosladká lehká až středně plná vína s výraznou, převážně ovocnou aromatikou, lehkou mineralitou a příjemnou neagresivní kyselinou a svěží ovocnou dochutí. Vína, která se hodí k okamžité konzumaci nebo k ležení do 2-3 let po nalahvování.
Vyšší řada vín, které nese jméno naší rodiny Primárně suchá, středně plná až mohutná a tělnatá vína s výrazným odrůdovým charakterem, plnějším a výraznějším patrem, s dobře vyváženým poměrem cukru a kyseliny a dlouhou dochutí. Vína, která mají díky své plnosti a komplexnosti velký potenciál k archivaci a dalšímu zrání.
Nejvyšší řada vín z našich nejlepších viničních tratí a poloh, u kterých dochází k výrazné redukci výnosu selekcí hroznu před vlastním zpracováním a vinofikací. Vína jsou vystavena minimálním technologickým zásahům a jsou vyráběna původními vinařskými postupy. Vína se vyrábí jen v nejlepších a nepříhodnějších ročnících. Velká, mohutná a opulentní vína s výrazným terroir charakterem a velkým potenciálem k archivaci.
Společný projekt vinařství BALÁŽ a TAUBENSCHUSS z Rakouského Poysdorfu a vína dvou mladých vinařů (Jiří BALÁŽ a Markus TAUBENSCHUSS) jako prezentace „mladistvého a nesvázaného“ vinařského stylu a unikátního „pohledu na svět“ nové a nastupující vinařské generace.
Perlivá vína s lákavou ovocnou aromatikou, lehkým a až křehkým patrem a příjemnou svěžestí, lehkostí a hravým atraktivním perlením. Vína vhodná jako osvěžující letní aperitiv k okamžité konzumaci do 2 let po nalahvování.
Chardonnay a Rulandské bílé je náš první sekt. U nás probíhala primární fermentace a následné školení pro druhou fermentaci, která už probíhá v sektárně. Zajímavostí je, že základní víno pro výrobu sektu jsme blendovali s australským vinařem Mike Mazey. V láhvi zrálo víno 24 měsíců. Rozhodli jsme se pro rakouskou sektárnu Szigeti, protože se nám spolupráce osvědčila u perlivých vín a jejich prémiové sekty té nejvyšší kvality mají uznání nejen v Rakousku, ale i celosvětově.
Představujeme vám jedinečnou kolekci 9 Ryzlinků vlašských z Dunajovských kopců, která nese označení Dunajovský vlašák. Tato sbírka vín nabízí suchá vína s typickým ovocitým charakterem, s náznaky grapefruitů, zralých citrusů, sušených ořechů a koření, doplněných medovými a minerálními tóny. Jejich chutě pak nabízejí stejné nuance spojené s typickou mineralitou a lehkou slaností v dochuti.