Pro maximální zážitek z webu otočte telefon vertikálně.
4.4.2024
Lucie Balážová
aktuality

Velikonoční nadílka: nová vína ročníku 23

Na Velikonoce dáváme do prodeje první vína ročníku 23. Začínáme ranými odrůdami a jsou to zároveň oblíbená vína, která se vyprodají mezi prvními.

Jaký byl ročník 23 u nás obecně? Sklidili jsme poloviční úrodu, ale vína jsou krásně ovocitá, plná a s dlouhou dochutí. I ve sklepě máme jednu novinku, která se vlastně dokonale hodí k velikonočnímu času. Pořídili jsme do vinařství další betonové vajíčko. Ryzlinky z betonu si získaly přízeň našich zákazníků a v květnu 2024 se mohou těšit na betonový vlašáček.

Nová vína ročníku 23

Všechna vína, která jsme na Velikonoce dali  do prodeje jsou naše klasika, tak jak je naši zákazníci znají a mají rádi.

Irsai Oliver 23, jakostní, polosuché, Zimní vrch

Aromatický a ovocitý muškátek vás okouzlí ve vůni i chuti. Dobře nachlazený jako vynikající aperitiv nebo zkuste s asijskou kuchyní a budete příjemně překvapeni, jak si s exotickými jídly jeho kořenitost rozumí. Polosuchá varianta, která potěší milovníky aromatických vín.

Hibernal 23, pozdní sběr, polosuché, Plotny

Populární odrůda, která má mnoho fanoušků i mezi našimi zákazníky. Polosuchý, z dvanáctileté výsadby z viniční trati Plotny. Odrůda, která zdomácněla a láká především svou nezaměnitelnou vůní.

Kerner 23, pozdní sběr, suché, Zimní vrch

Odrůda, která je jedním z křížení Ryzlinku rýnského. Suché, svěží víno, s jemnou citrusovou kyselinkou. Jsme rádi, že jsme se pro jeho výsadbu rozhodli už v roce 2010, protože nás zaujal na cestách za vínem do Německa. Máme tak k dispozici krásnou a kvalitní surovinu a ta je tím nejlepším předpokladem pro vynikající víno.

Tramín červený 23, výběr z hroznů, polosladké, Zimní vrch

Aromatický tramín, další z oblíbenců v naší nabídce. Tentokrát je zpět polosladká varianta. Věříme, že potěší milovníky vín s vyšším zbytkovým cukrem. Víno si zachovává přesto svěžest díky příjemné limetkové kyselince.

Pálava 23, výběr z hroznů, polosladké, Dunajovský kopec

Polosladká Pálava z kraje pod Pálavou. Odrůda, která je u nás doma. Opět víno s vyšším zbytkovým cukrem, svěží díky citrusové kyselince. Zkuste ji s jablečným dezertem a uvidíte, jak si rozumí.

Všechna vína můžete nakoupit na našem e-shopu a rádi vás přivítáme i přímo ve vinařství. Pokud chcete od nás dostávat informace o novinkách v sortimentu a dění ve vinařství, registrujte se zde na stránce Blogu.

Další články by se vám jistě četli lépe se sklenkou našeho vína

Koupit na e-shopu